Proloog

Het besluit was in 2009 snel genomen. We, Henk en Ron gaan een sponsorfietstocht maken voor een kinderhuis in Tigveni, Roemenië .

Waarom we dit wilden kunt u lezen op onze website.

Hier willen wij nu iets vertellen over onze voorbereidingen.

Om bekendheid te geven aan onze actie, hebben we een IT-bedrijf bereid gevonden om bij wijze van sponsoring voor ons een website te maken.

Met behulp van de website, mond-op-mond reclame ,het laten drukken van folders en het opzoeken van de media hebben zich inmiddels heel wat grote en kleine sponsors gemeld.

Het sponsorgeld moest ergens worden “geparkeerd “. Een stichting die al jaren veel hulp verleent in Roemenie wilde dat wel voor ons doen. Die stichting is aangesloten bij de ANBI waardoor de giften aftrekbaar zijn voor de belasting.

Ook een hoofdsponsor werd gevonden. Niet alleen voor de financiële, maar ook materiële hulp zijn wij hem veel dank verschuldigd.

In april is er een benefietconcert georganiseerd met een schitterende netto opbrengst. De voorbereiding was echter een hele klus. Drukken en verspreiden van posters, toegangskaarten drukken, programmaboekje maken, loten voor de verloting maken, prijzen vergaren enz.

En dan tussendoor veel trainingskilometers maken om in de juiste conditie te komen.

We hebben onder meer een trainingsdag van meer dan 200 kilometer gefietst om de conditie te testen. Op 8 mei hebben we de toertocht van de Giro gereden, ruim 150 kilometer. Het probleem zal hem niet zitten in de afstand maar in de onvermijdelijke zadelpijn. Het zitvlak zal goed verzorgt moeten worden.

Al met al is er al veel voorbereidend werk verricht.

Gelukkig is dit alles tot nu toe niet voor niets geweest want er staat op dit moment al ruim   
€ 10500,-- op de rekening en er zit nog aardig wat in de pijplijn.

Met nog ruim een week te gaan worden de laatste voorbereidingen getroffen.

Via onze website proberen wij u op de hoogte te houden van onze belevenissen onderweg en hopen dan rond 1 juli in Tigveni aan te komen. Over de verbouwingsplannen zullen wij u later informeren.

Nu al willen wij iedereen die op wat voor manier dan ook een bijdrage hebben geleverd aan onze actie, hiervoor hartelijk danken.

Henk de Jonge en Ron Steenaert

Klik hier voor onze foto's van de fietstocht